Witam, jestem nowy na forum, właśnie kupuje nową Octavie tour. Mam taki pomysł żeby zamiast fabrycznego radia, na konsoli środkowej wmontować własny moduł nawigacja/audio. Czy jest możliwe żeby w miejscu konsoli środkowej wmontować ekran moduł z radiem, odtwarzaczem płyt i nawigacją od nowej Octavii II ? Może ewentualnie jakiś inny (nie Skodowski) system który ładnie by się wpasował w to miejsce? Proszę o pomoc. Poniżej wyjaśnia o co mi chodzi.
straszna przeróba. nie ta wielkosc. 2 DIN ale inny kształt(owal obudowy) dyskfalifikuje do zastosowania w jedynce. Rzeżbienie w g.....nie brzydko mowiąc bo trzeba mocowanie przerabiac i całą ramke. Niestety. Też chciałbym tak łatwo zamontować RNS 510
mam jeszcze pytanie, czy jak zamontuje taką nawigację http://allegro.pl/item554590723_radi...on_mfd_dx.html to bedę się cieszył możliwością odtwarzania płyt CD/MP3? Gdzieś wyczytałem że potrzebna jest jeszcze zmieniarka :shock:
4kwiatek mfd nie ma wcale mozliwości odtwarzania plików muzycznych czy filmowych,czytnik jest tylko i wyłacznie przeznaczony do płyty z programem do nawigacji!kazbart dlatego tez do mdf podpina sie inne zródło odtwarzania(zmieniarka,dvd,ipod).
trochę to bez sensu... tzn że nie ma pamięci wewnętrznej z programem i muszę zawsze wkładać płytę? Brzmi jak jakieś atarii... :wink: Coś mi tu śmierdzi. Może jeszcze aplikacja radia jest na innej płycie??? Nie mówcie mi że w nowej Oktawi zawsze jest zmieniarka i osobno płyta z aplikacją....
Nowe nawigacje mają nawet twarde dyski poza tym osobne wejscia na USB i karty pamięci no i AUX. Może nie wszystko naraz ale napewno mają większe możliwości. Ładnych parę latek dzieli te technologie. Stąd różne możliwości. MFD to już dziadziuś :lol:
kazbart, Nie węsz spisku MFD ma już chyba 7 czy 8 lat ceny dysków w tamtym czasie nie zezwalały na montaż ich w nawigacji. Zresztą dziś wiele tego typu sprzętu nie korzysta z dysków:
- MMI stosowane przez audi (w modelach A6, A8 czy Q7 - więc trochę droższych niż Octavia) też nie ma dysku Dopiero w MMI 3G dysk jest. Tyle że MMI 3G zadebiutowało wraz z Q5 czyli parę miesięcy temu !
Tylko do nawigacji potrzebna jest płyta reszta jest już wgrana
Komentarz